"Растимо заједно" је пројекат намењен ученицима и учитељима првог разреда с циљем да се међусобно упознају, сарађују, играју се, уче кроз различите договорене активности и пројектну наставу.

Школовање смо започели у чистој и реновираној учионици

- "Учионици из снова"

Налази се у приземљу школе, бр 12.

Радознала смо деца и радо примамо госте.

Дођите да се упознамо и дружимо!

Једна радионица из пројекта "Здрав доручак- здрав ђак"

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА -1. ДАН

Дечија недеља у ОШ "Димитрије Тодоровић Каплар" у Књажевцу је започела исписивањем порука са дечијим правима... путем балона су послате жеље ... надамо се да су неке стигле и до вас.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА -2. ДАН

Други дан смо свечано отворили Еко парк у кругу школе. Упознали смо се са крвотоком човека и које биљке расту у нашем парку.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА -3. ДАН

Трећи дан смо организовали хуманитарну акцију прикупљање играчака за малишане који су болесни и лече се у Здравственом центру Књажевац. Успоставили смо контакт са особљем болнице и чекамо позив да им однесемо играчке. Желимо им да уз игру и дружење што пре оздраве.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА - 4. ДАН

Четврти дан у Дечијој недељи имали смо радионицу са родитељима. Стављен је акценат на неговање дечијих права, поштовању различитости, сарадњи, неговању љубави. Обрадили смо бајку "Ружно паче" на другачији начин. Деца су кодирала ликове, траву и маркице. На основу њихових одговора написали смо разгледнице у стиховима. Ликовима који примају разгледнице, град у коме станују ликови и земља је ученички предлог.

Ученици из Књажевца и Сремских Карловаца са својом учитељицама Горданом и Иреном су  разговарали како је лепо да се уз музику и дружење расте. Када смо весели боље учимо, расположени смо да упутимо лепе речи једни другима. Заједно растући и дружећи се стварамо пријатељства за цео живот.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА - 5. ДАН

Цртање кредама у школском дворишту.

ТОЛЕРАНЦИЈА

На часу одељењског старешине обележили смо Међународни дан толеранције.

СРЕЋНА НОВА 2020. ГОДИНА

Ове године смо подржали ГСПД2020. играјући се пузлама!

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Ученици и наставници су 26. 2. 2020. године обележили Међународни дан борбе протв вршњачког насиља тако што су у школу дошли у ружичастим мајицама. Између смена млађи разреди су на папирним, ружичастим мајицама исписивали добре особине друга/другарице који се налазио испред њега и направили перформанс – велико срце у малом дворишту као подршка Дану ружичастих мајица и апеловање да се не врши међувршњачко насиље, да се поштују права и да љубав влада светом. Ружичасте мајце су од 2007. године препознатљив симбол иницијативе и међународно признате годишњице превенције вршњачког насиља у школама.

У току дана обележен је и догађај на еТwиннинг платформи. Ученици су размењивали поруке са вршњацима из других школа.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now